DIKKE BUIKEN

Ik zeg wel eens "Als ik op een dag 50 eurocent krijg voor iedere keer dat ik hoor 'die gorilla is zwanger' dan ga ik stinkendrijk naar huis na een dagje dierentuin" (dat geldt dan wel voor een dag in de vakantie of een weekend ) En dan wijzen ze ook nog regelmatig naar het 6-jarig jochie in Burgers' Zoo (waar ik het meest kom). Knap hoor.

Wat de meeste bezoekers niet weten: gorilla's hebben altijd grote buiken. Het hoort bij hen. Okay, de jonge gorilla's die nog veel melk drinken hebben het nog niet, maar zodra zij langzaam aan deels en steeds meer overstappen op normaal eten, dan gaat ook hun buikje groeien. Als je een gorilla ziet zonder grote buik, dan is hij/zij over het algemeen ziek.

Hun grote buik hebben ze omdat ze plantaardig voedsel eten. Dat eten heeft lange tijd nodig om te verteren. Daarom hebben ze dus een ingewikkeld (en lang!!) darmstelsel.

Hoe zien verzorgers dan dat een gorilla zwanger is? Dat kunnen ze niet zien! De enige manier om erachter te komen is door een zwangerschapstest te doen (dezelfde als die voor ons (vrouwen) gebruikt wordt). Meestal hebben ze gorilla's zien paren. Dat wordt dan genoteerd en een x aantal weken later volgt dan een zwangerschapstest (plasje opvangen en testen maar).