GORILLA'S EN WATER

Veel mensen denken dat gorilla's bang zijn voor water. Dat is niet zo. Er zijn genoeg individuen die (met lekker weer of voor eten) deels het water ingaan. De grootste waterratten die ik ken wonen in Apenheul (nu is daar ook wel het meeste water trouwens!). Op nummer 1 daar staat wel het jonge vrouwtje Gyasi, maar ook enkele jongere gorilla's zijn er dol op.

De gorilla's hebben dus geen angst, maar wel respect voor water. Ze kunnen namelijk niet zwemmen en kennelijk weten ze dus dat ze op moeten passen. Over dat zwemmen, net als mensen kunnen zij niet dat niet. Wij krijgen zwemles! In geen enkele dierentuin is een vacature voor zwemleraar voor mensapen Dat is maar goed ook, nu zijn ze makkelijk op eilanden met een gracht te houden.

Ik ken één gorilla die wel bang is voor het water: Jambo uit Apenheul. 29-10-2016: Sinds ongeveer juli 2016 is Jambo over zijn angst voor water heen. Grotendeels dan toch!

Bizar dat het 10 jaar heeft geduurd voordat hij dichtbij en dus zelfs (met zijn hand) in het water durft. Voor zijn kinderen en vrouwtjes is het wel jammer Die konden eerst nog rustig vooraan de waterkant zitten tijdens de voedering, zodat ze genoeg krijgen. Maar ja, sinds maanden gaat hij zelfs daar zijn favoriete eten halen als het daar gegooid wordt

Zie hier een filmpje van Gyasi in het water.


Weet even niet meer wie


Gyasi


Gyasi


Wimbé


Gyasi


Mfugaji


Mfugaji


Mfugaji

 
terug naar boven