In Burgers' Zoo, Artis en Blijdorp krijgen de kinderen een naam die begint met dezelfde letter als die van mama. In GaiaZOO, Apenheul en Zoo Krefeld doen ze dat niet. En dat laatste lijkt mij stukken makkelijker

Vrijwel alle hierboven genoemde dierentuinen proberen namelijk een naam te verzinnen die iets betekent. In het geval van de gorilla's dan een naam uit Afrika met een bepaalde betekenis. Uitzonderingen op die regel zijn (voor zover bij mij bekend!):
Ayba (Blijdorp)
Men had bedacht 'als de baby nou een jongen is, dan noemen we hem Aybo'. Mama heet namelijk Aya en papa Bokito. Maar goed, het bleek (gelukkig!) een meisje en toen hebben ze er maar Ayba van gemaakt.
Aybo (Blijdorp)
Jaja, toen kreeg Aya jaren later weer een kindje en dat was wel een jongen! Na wat andere opties bekeken te hebben, zijn ze toch voor Aybo gegaan
N'Irale (Burgers' Zoo)
Deze naam is een soort van 'eerbetoon' aan de vader van het meisje. Haar papa is namelijk niet de zilverrug, maar Likalé (sinds 4 februari 2014 woont hij in Frankrijk). Mama N'Aika is de oudste dochter van de zilverrug en die heeft stout gedaan met Likalé In N'Irale komt Likalé een beetje 'voor'.
Wimbé (Apenheul)
Deze jongen is vernoemd naar de oprichter van Apenheul: Wim B. Mager.
Iriki (Apenheul)
Dit meisje is vernoemd naar de broer van oprichter Wim Mager, Erik Mager. Ik quote even van de site van Apenheul "Erik's Franse voornaam 'Érique' wordt in Franstalig Afrika vaak snel verbasterd tot 'iriki'."

Mochten mij nog meer namen te binnen schieten, dan vermeld ik die hier.

 

Door dit tabblad te sluiten (sneltoets CTRL+W) kom je weer terug bij mijn menu