Dit ben ik, Cindy

Op de tweede foto sta ik met Nakou uit Burgers's Zoo

Ik ben geboren op 3 november 1972 in een klein dorpje in Noord-Brabant. Sinds december 2013 woon ik in Eindhoven met mijn vriend. Ik hou van dieren. Zelf heb ik 4 katten. Allemaal uit het asiel. Een mannetje en drie vrouwjtes. Ooit had ik er zelfs tien.

Mijn allergrootste hobby, daar gaat deze website over: gorilla's. Ik bezoek dierentuinen sinds 1998 en gorilla's stalen al snel mijn hart. In het begin bezocht ik alleen Apenheul regelmatig; in 2010/2011 begon ik ook met het bezoeken van Artis, Blijdorp, GaiaZOO en Burgers' Zoo op regelmatige basis. Ik ken alle gorilla's die in de door mij bezochte dierentuinen wonen bij naam. Van velen ken ik dan ook nog leeftijden en/of geboortedata uit mijn hoofd. Een vaste bezoekster in Burgers' zei eens "Sommige mensen hebben een talenknobbel; jij hebt een gorillaknobbel"

Mijn liefde voor gorilla's gaat zo 'ver' dat ik op mijn mobiel als opstartscherm en als achtergrond gorilla's heb. Steeds weer andere gorilla's. Op dit moment (juli 2017) heb ik de allermooiste gorilla die ik ken als achtergrond: Amahoro.

Daarnaast heb ik een borstroffel van een zilverrug (in het wild) als WhatsApp meldingsgeluid. Je moet de mensen soms eens zien kijken als ik - terwijl ik bij de gorilla's sta - een WhatsApp krijg Als ik een messengermelding krijg dan hoor je de 'tevreden grom' van een zilverrug.

Ook heb ik op de achtergrond van mijn tablet, laptop en desktop een gorilla. Na een aantal jaar gegeten te hebben met als placemat een orang oetan, heb ik sinds januari 2016 een placemet met een gorilla (Bitono uit Ouwehands, waar ik de placemet ook heb gekocht).

Ik heb een muur vol hangen met gorilla's (2 posters, een canvas, een tekening die ik met Photoshop maakte van Amahoro, afdruk van een koffieschilderij van Jambo en een dodenmasker van een gorillajong) en tegen die muur staat ook een oude radio met gorillabeeldjes erop. Zie hieronder de foto's daarvan. Op diverse andere plekken in huis heb ik 'gorilla items' staan, zoals mokken/bekers. Van een superlieve gorillaverzorgster kreeg ik een keer totaal onverwacht een pluk haar van de zilverrug; wat was (en ben) ik daar blij mee! Die pluk heb ik in een fotolijst gedaan en op een kast gezet.

Ik vind een boel andere dieren ook leuk hoor, zeker wel. Maar niet zoals de gorilla's

Na jaren extreem veel vrije tijd gehad te hebben (eerst krantenbezorger en toen postbezorger) werk ik sinds half juli 2019 vier dagen per week. Dus minder tijd voor mijn hobby's. De vrije tijd die ik heb, besteed ik goed. Het woord vervelen ken ik niet! Sterker nog: ik kom tijd te kort om aan al mijn hobby's genoeg tijd te kunnen besteden. Zelfs toen ik maar 3 dagen per week (en veel minder uren) werkte.

Die hobby's zijn de navolgende.
Lezen. Ik lees thrillers, in het Engels. Als een boek vertaald is naar het Nederlands, dan verliest het z'n kracht. Alleen van Scandinavische en natuurlijk Nederlandse auteurs lees ik in het Nederlands. Nu (nov. 2019) ben ik 'Mama's laatste omhelzing' van Frans de Waal aan het lezen.

Daarnaast ben ik verslaafd aan muziek. Iets wat ik regelmatig (op hele drukke dagen) combineer met mijn dierentuinenbezoeken: lekker de mp3 speler op (zodat ik de herrie en onzin van andere bezoekers niet hoor). Ik hou van diverse muzieksoorten. Om een paar favoriete bands/artiesten te noemen: The Rolling Stones, Golden Earring, Alice Cooper, Meat Loaf, AC/DC, Ian Parker, Gov't Mule en vele vele vele meer. Favoriet is wel bluesrock en (hard)rock. Maar ik kan ook genieten van funk, reggae en sommige soorten pop. Tot de komst van de euro ging ik ook veel naar concerten. Daarna is het een onmogelijke kostbare hobby geworden. Uitzondering zijn diverse bluesconcerten en bluesfestivals.

Verder speel ik online gezelschapsspellen op internet (www.jijbent.nl). Daarnaast speel ik ook een aantal spellen via Facebook.