Dit ben ik, Cindy

Op de tweede foto sta ik met Nakou uit Burgers's Zoo

Ik ben geboren op 3 november 1972 in een klein dorpje in Noord-Brabant. Sinds december 2013 woon ik in Eindhoven met mijn vriend. Ik hou van dieren. Zelf heb ik 2 katten. Allemaal uit het asiel. Twee 'oude dametjes'. Ooit had ik er zelfs tien.

Mijn allergrootste hobby, daar gaat deze website over: gorilla's. Ik ben begonnen met dierentuinen jaarlijks te bezoeken in 1998. Daarvoor ging ik heel af en toe naar Apenheul. Een paar jaar zelfs (niet opeenvolgend) een abonnement. Vanaf 1998 heb ik daar jaarlijks een abonnement. Gorilla's stalen al snel mijn hart. In de beginjaren bezocht ik alleen Apenheul regelmatig; in 2010/2011 begon ik ook met het bezoeken van Artis, Blijdorp, GaiaZOO en Burgers' Zoo op regelmatige basis. Daar kwam begin 2015 Zoo Krefeld bij en sinds begin 2016 ook Zoo Antwerpen. Naar Krefeld ging ik voor het eerst 27 maart 2014. Tot aan 2016 ging ik maar 1 keer per jaar naar Antwerpen (21 juni 2012, 6 september 2013, 31 december 2014 en 1 december 2015). Toen mij op de laatste dag van 1 december 2015 verteld werd dat de gorilla's eindelijk een buitenverblijf kregen, was ik dolenthousiast en nam ik een abonnement. Dat was de reden dat ik maar 1 keer per jaar ging. Ik ging depressief naar huis. Die arme dieren hadden alleen een paar betonnen verblijven. Naar Ouwehands ga ik door omstandigheden maar tussen de 0 en 4 keer per jaar.

Ik ken alle gorilla's die in de door mij bezochte dierentuinen wonen bij naam. Van velen ken ik dan ook nog leeftijden en/of geboortedata uit mijn hoofd. Een vaste bezoekster in Burgers' zei eens "Sommige mensen hebben een talenknobbel; jij hebt een gorillaknobbel"

Mijn liefde voor gorilla's gaat zo 'ver' dat ik omgeven ben door gorilla's

Voor mijn mobiel heb ik een hoesje met zelfgemaakte foto's van gorilla's, op dit moment op de voorkant Kisiwa met baby Miessie toen ze bijna 12 weken was en op de achterkant 'mama/oma' Dalila (zie foto hieronder). Op de achtergrond van mijn mobiel staat een gorilla (op dit moment Kidogo). Ook voor mijn oude mobiel (die ik nog gebruik om muziek te beluisteren) heb ik een hoesje met zelfgemaakte foto's: voorkant 2 x Amahoro en achterkant Fatou (zie foto hieronder). Daar heb ik als achtergrond Bobóto (zie foto hieronder).

Daarnaast heb ik een 'tevreden grom' van een zilverrug als WhatsApp meldingsgeluid. Ook heb ik op de achtergrond van mijn tablet, laptop en desktop een gorilla. Na een aantal jaar gegeten te hebben met als placemat een orang oetan, heb ik sinds januari 2016 een placemat met een gorilla (Bitono uit Ouwehands, waar ik de placemat ook heb gekocht).

Mijn muismat is inmiddels gearriveerd! (Ik had eerst de Rolling Stones tong als muismat.)

Ik heb een muur vol hangen met gorilla's. In de loop van de tijd is die muur wel wat veranderd. Sinds het overlijden van Boma en Massa is het echt drastisch veranderd! Ik zal even opsommen wat er nu hangt (het is ook hieronder te zien op de foto):
- afdruk van een koffieschilderij van Jambo (gemaakt door Gonny de Weerd)
- poster van Burgers' Zoo van N'Gayla en de tweeling
- canvas met 2 van mijn foto's van Boma en Massa
- posterformaatafdruk van een foto van me van Tumba
- 7 foto's rondom Tumba; allemaal van haar (2), Boma (2), Massa (2) en één van Boma en Tumba samen
- foto van Shomari
- pluk haar van een zilverrug die ik een keer totaal onverwacht van een superlieve gorillaverzorgster kreeg
- canvas van 'de 4 van Zoo Antwerpen' (Thandie was toen nog niet geboren; die hang ernaast) die ik kreeg van een mede gorillafan; alle vier de foto's die erop staan heb ik gemaakt
- lijst met de 5 overleden orang oetans van Zoo Krefeld (ik hield ook enorm veel van hen)
- een tekening die ik met Photoshop maakte van Amahoro
- een dodenmasker van een gorillajong
- Thandie
Boven en onder Thandie is nog plek. Sowieso komt er straks Mambele's baby te hangen!

En dan zijn er natuurlijk nog de beeldjes die tegen 'de gorillamuur' staan.

Op diverse andere plekken in huis heb ik 'gorilla items' staan, zoals mokken/bekers. Eén mok staat in mijn keukenkast; die gebruik ik.

En dan komt het er waarschijnlijk eindelijk van in 2020 een tatoeage van een gorilla. Nou ja, 'een gorilla' de gorilla der gorilla's! Amahoro wil ik laten vereeuwigen op mijn lichaam.

Ik vind een boel andere dieren ook leuk hoor, zeker wel. Maar niet zoals de gorilla's

Na jaren extreem veel vrije tijd gehad te hebben (eerst krantenbezorger en toen postbezorger) werk ik sinds half juli 2019 vier dagen per week. Dus minder tijd voor mijn hobby's. De vrije tijd die ik heb, besteed ik goed. Het woord vervelen ken ik niet! Sterker nog: ik kom tijd te kort om aan al mijn hobby's genoeg tijd te kunnen besteden. Zelfs toen ik maar 3 dagen per week (en veel minder uren) werkte.

Die hobby's zijn de navolgende.
Lezen. Ik lees thrillers, in het Engels. Als een boek vertaald is naar het Nederlands, dan verliest het z'n kracht. Alleen van Scandinavische en natuurlijk Nederlandse auteurs lees ik in het Nederlands. Nu (nov. 2019) ben ik 'Mama's laatste omhelzing' van Frans de Waal aan het lezen.

Daarnaast ben ik verslaafd aan muziek. Iets wat ik regelmatig (op hele drukke dagen) combineer met mijn dierentuinenbezoeken: lekker de mp3 speler op (zodat ik de herrie en onzin van andere bezoekers niet hoor). Ik hou van diverse muzieksoorten. Om een paar favoriete bands/artiesten te noemen: The Rolling Stones, Golden Earring, Alice Cooper, Meat Loaf, AC/DC, Ian Parker, Gov't Mule en vele vele vele meer. Favoriet is wel bluesrock en (hard)rock. Maar ik kan ook genieten van funk, reggae en sommige soorten pop. Sinds het nieuwe jaar luister ik ook verdraaid veel naar klassieke muziek. Het brengt me de rust die ik nodig heb na het nieuws van het overlijden van mijn dierbare 7 apenvrieden in Zoo Krefeld. Tot de komst van de euro ging ik ook veel naar concerten. Daarna is het een onmogelijke kostbare hobby geworden. Uitzondering zijn diverse bluesconcerten en bluesfestivals.

Verder speel ik online gezelschapsspellen op internet (www.jijbent.nl). Daarnaast speel ik ook een aantal spellen via Facebook.