Ik ben al enkele jaren gek op gorilla's en bezoek ze regelmatig in diverse dierentuinen in Nederland en ook in België en Duitsland. In België gaat het om beide tuinen met gorilla's (Zoo Antwerpen en Pairi Daiza) en in Duitsland gaat het (nog) om Zoo Krefeld en sinds 2018 Zoo Duisburg. Ik ben begonnen met het bezoeken van Apenheul in 1998. Tot 2010 bezocht ik eigenlijk alleen maar Apenheul. Vanaf halverwege 2010 ben ik de andere dierentuinen ook 'regelmatig' gaan bezoeken.

De groepen die ik regelmatig bezoek zijn (op alfabetische volgordet) die in: Apenheul, Artis, Blijdorp, Burgers' Zoo, GaiaZOO, Pairi Daiza, Safaripark Beekse Bergen, Zoo Antwerpen en Zoo Krefeld. Eerst was de lijst op volgorde van favoriet, maar dat verandert te vaak. Ouwehands en Zoo Duisburg bezoek ik onregelmatig. De eerste 1 à 2 keer per jaar; Duisburg 2 à 3 keer per jaar.

Ik heb deze site gemaakt, omdat ik het jammer vind dat er zoveel onwetendheid is bij de mensen over deze machtig mooie dieren. De oorzaak: bezoekers vergelijken ze teveel met mensen en dat is niet de bedoeling. Het is een soort apart. Bordjes lezen doet niet iedereen en die zijn er ook niet altijd even veel en even goede eigenlijk.

Op deze site vind je bij gorillafeiten wat algemene informatie (die lang niet bij iedereen bekend is) over gorilla's. De meest gehoorde misvatting: "die is zwanger". Op een goede tweede komt als (irritante!) misvatting: "ze zijn levensgevaarlijk" (mijn haren gaan dan echt recht overeind staan).

Bij 'wie is wie' staan foto's van - met daarbij informatie over de desbetreffende - gorilla's in de dierentuinen die ik regelmatig bezoek. Nou ja, kijk maar gewoon bij de diverse onderdelen wat er te zien is Oh ja, alles heb ik verteld in mijn eigen woorden.

Veel kijk- en leesplezier hier. Hopelijk zijn er niet (te veel) storende (type)fouten! Mocht je iets raars zien, of zijn er vragen en/of opmerkingen dan kun je bij contact mijn e-mailadres vinden.