Gorillafeiten

'Wie is wie?'

Diversen

Foto's/video's

Over Mij

Links

Contact

Borstroffel

Altijd leuk/prachtig: een gorilla die een borstroffel doet!

Als eerste hoe ze het doen: ze maken een soort van 'kommetje' met hun handen en slaan dan op hun borst (of benen, of buik, of billen, of waar dan ook ) Veel mensen denken dat ze het met hun vuisten doen, maar zo dom zijn gorilla's niet Dat doet namelijk pijn en maakt niet zoveel geluid als met een kommetje. Als een zilverrug dat doet, komen er prachtige geluiden van (google maar op filmpjes van borstroffels).

Zoals gezegd, altijd leuk/prachtig. Ten eerste vind ik het geluid mooi (ik heb een borstroffel van een zilverrug als Messenger meldingsgeluid), maar het ziet er ook gaaf uit. Vooral bij een zilverrug (al zie ik dat niet zo vaak), maar ook bij anderen.

Daarmee kom ik bij het 'ten tweede': alle gorilla's doen het! Ik hoor vaak 'kijk die is aan het oefenen', maar dat is dus niet zo. Het is niet zo dat een jonge gorilla die het doet altijd een mannetje is en dat dus aan het oefenen is voor als hij zelf zilverrug is (wat bijna alle mensen denken).

Gorilla's doen een borstroffel als ze bang zijn, boos zijn, schrikken, uitdagen, opscheppen, stoer willen overkomen, imponeren en als ze een ander willen uitlokken om te spelen. Vooral de jeugd doet het, maar zeker ook heel af en toe een (jong)volwassen vrouwtje.

Hier een borstroffel (7 foto's achter elkaar geplakt) van Shomari toen hij nog jong was.