Gorillafeiten 'Wie is wie' Diversen Over mij Foto's/video's Contact

Over mij

Mijn naam is Cindy. Ik ben geboren op 3 november 1972 in een klein dorpje in Noord-Brabant. Sinds december 2013 woon ik in Eindhoven met mijn vriend.

Ik hou van dieren. Op dit moment heb ik 1 kat. Op 30 augustus 2022 heb ik haar uit het asiel gehaald. Sinds 13 mei 2022 had ik er geen meer, na 20 jaar lang katten gehad te hebben. Het hoefde voor mij ook niet meer, maar een leven zonder katten is niet te doen heb ik ondervonden. Ze is naar schatting in augustus 2020 geboren. Ze was een zwervertje en kreeg de naam Nobby in het asiel. Ik heb haar een andere naam gegeven: Thandie.

Mijn allergrootste hobby, daar gaat deze website over, is dus gorilla's. Ik ben begonnen met regelmatig dierentuinen bezoeken in 1998. Daarvoor ging ik (vanaf 1992) heel af en toe naar Apenheul; in mijn jeugd dus ook al, maar ik heb geen idee meer hoe vaak. Ik heb vanaf 1992 ook een paar keer een abonnement gehad daar; vanaf 1998 heb ik er jaarlijks een abonnement (later een seizoenskaart en sinds een paar jaar ben ik 'vriend van Apenheul').

Gorilla's stalen al snel mijn hart. Wat een feest zo'n groep met grote apen met heel wat kleintjes erbij. Dat was genieten geblazen.

In de beginjaren bezocht ik dus alleen Apenheul regelmatig; in 2011 begon ik ook met het bezoeken van Artis, Blijdorp, GaiaZOO en Burgers' Zoo op regelmatige basis. Daar kwam begin 2015 Zoo Krefeld bij en sinds begin 2016 ook Zoo Antwerpen. Tot aan 2016 ging ik maar 1 keer per jaar naar Antwerpen (21 juni 2012, 6 september 2013, 31 december 2014 en 1 december 2015). Toen mij op 1 december 2015 verteld werd dat de gorilla's eindelijk een buitenverblijf kregen, was ik dolenthousiast en nam ik een abonnement. Dat gebrek aan een buitenverblijf was de reden dat ik maar 1 keer per jaar ging. Ik ging depressief naar huis. Die arme dieren hadden alleen een paar betonnen verblijven. Naar Ouwehands ga ik door omstandigheden maar tussen de 0 en 2 keer per jaar.

Ik ken alle gorilla's die in de door mij bezochte dierentuinen wonen bij naam. Van velen ken ik dan ook nog leeftijden en/of geboortedata uit mijn hoofd. Een vaste bezoekster in Burgers' Zoo zei eens "Sommige mensen hebben een talenknobbel; jij hebt een gorillaknobbel".

Mijn liefde voor gorilla's gaat zo 'ver' dat ik thuis omgeven ben door gorilla's.

Op mijn mobiel heb ik altijd een gorilla als achtergrond; het wisselt regelmatig welke dat is.

Daarnaast heb ik een 'tevreden grom' van een zilverrug als WhatsApp meldingsgeluid en een borstroffel als Messenger meldingsgeluid. Ook heb ik op de achtergrond van mijn tablet, laptop en desktop een gorilla. Na een aantal jaar gegeten te hebben met als placemat een orang oetan, heb ik sinds januari 2016 een placemat met een gorilla (Bitono uit Ouwehands, waar ik de placemat ook heb gekocht).

Na jarenlang een Rolling Stones tong als muismat, heb ik een hele tijd terug een muismat laten maken met een eigengemaakte foto van ... je raad het al: gorilla's (Miliki en Kidogo met hun twee kinderen, Pepe en Bobóto).

Ik heb een muur vol hangen met gorilla's. In de loop van de tijd is die muur wel wat veranderd, het begon klein. Sinds het overlijden van Boma en Massa is het echt drastisch veranderd en hangt er heel veel! Op dit moment ziet die muur er zo uit:

Rechtsboven mijn beeldscherm is een dodenmasker voor wie het zich afvraagt.

En dan heb ik nog diverse beeldjes. Die stonden eerst op de oude versterker van mijn vriend die je hierboven tegen 'de gorillamuur' ziet staan. Ik heb ze in 2020 verhuisd naar een oude cd-kast.

Het lijstje met de rode achtergrond bovenop is een pluk haar van een zilverrug die ik van een verzorgster kreeg. Links ervan is mijn 3D gorillalamp.

En dan komt het er waarschijnlijk ooit nog van ... een tatoeage van een gorilla. Nou ja, 'een gorilla' ... de gorilla der gorilla's! Ik wil Amahoro laten vereeuwigen op mijn lichaam.

Ik vind een boel andere dieren ook leuk hoor, zeker wel. Maar niet zoals de gorilla's. Op de tweede plaats komen orang oetans voor wie het zich afvraagt.

Sinds medio december 2022 werk ik bij een tankstation in Eindhoven. Super leuk werk!

Mijn andere hobby's zijn de navolgende.
Ik ben verslaafd aan muziek. Iets wat ik regelmatig (op hele drukke dagen) combineer met mijn dierentuinenbezoeken: lekker de mp3 speler op (zodat ik de herrie en onzin van andere bezoekers niet hoor). Ik hou van diverse muzieksoorten. Om een paar favoriete bands/artiesten te noemen: The Rolling Stones, De Dijk, Golden Earring, Alice Cooper, Meat Loaf, AC/DC, Ian Parker, Gov't Mule en vele vele vele anderen. Favoriet is wel bluesrock en (hard)rock. Maar ik kan ook genieten van funk, reggae en sommige soorten pop. Sinds begin 2020 luister ik ook heel veel naar klassieke muziek. Het bracht me de rust die ik nodig had na het nieuws van het overlijden van 'mijn dierbare 7 apenvrieden' in Zoo Krefeld.
Tot de komst van de euro ging ik ook veel naar concerten. Daarna is het een onmogelijke kostbare hobby geworden. Uitzondering zijn diverse bluesconcerten en bluesfestivals.

Verder speel ik online gezelschapsspellen op internet (www.jijbent.nl). Daarnaast speel ik ook een aantal spellen via Facebook, vooral diverse candy crush spellen en rummikub.

Lezen is ook iets dat ik leuk vind, maar waar ik de laatste tijd minder de tijd voor neem. Ik lees dan thrillers, in het Engels. Als een boek vertaald is naar het Nederlands, dan verliest het z'n kracht. Alleen van Scandinavische en natuurlijk Nederlandse auteurs lees ik in het Nederlands.

 © 2023 gorillafan.nl

       

↥ naar boven ↥