Gorillafeiten

'Wie is wie?'

Diversen

Foto's/video's

Over Mij

Links

Contact

Dit ben ik, Cindy

Op de tweede foto sta ik met Nakou uit Burgers's Zoo

Ik ben geboren op 3 november 1972 in een klein dorpje in Noord-Brabant. Sinds december 2013 woon ik in Eindhoven met mijn vriend. Ik hou van dieren. Zelf heb ik 2 katten. Allemaal uit het asiel. Twee 'oude dametjes'. Ooit had ik er zelfs tien.

Mijn allergrootste hobby, daar gaat deze website over: gorilla's. Ik ben begonnen met regelmatig dierentuinen bezoeken in 1998. Daarvoor ging ik (vanaf 1944) heel af en toe naar Apenheul. Ik heb in die tijd ook een paar keer een abonnement gehad daar; vanaf 1998 heb ik er jaarlijks een abonnement (later -en nog- seizoenskaart).

Gorilla's stalen al snel mijn hart. Wat een feest zo'n groep met grote apen met heel wat kleintjes erbij. Dat was genieten geblazen.

In de beginjaren bezocht ik dus alleen Apenheul regelmatig; in 2011 begon ik ook met het bezoeken van Artis, Blijdorp, GaiaZOO en Burgers' Zoo op regelmatige basis. Daar kwam begin 2015 Zoo Krefeld bij en sinds begin 2016 ook Zoo Antwerpen. Naar Krefeld ging ik voor het eerst 27 maart 2014. Tot aan 2016 ging ik maar 1 keer per jaar naar Antwerpen (21 juni 2012, 6 september 2013, 31 december 2014 en 1 december 2015). Toen mij op de laatste dag van 1 december 2015 verteld werd dat de gorilla's eindelijk een buitenverblijf kregen, was ik dolenthousiast en nam ik een abonnement. Dat was de reden dat ik maar 1 keer per jaar ging. Ik ging depressief naar huis. Die arme dieren hadden alleen een paar betonnen verblijven. Naar Ouwehands ga ik door omstandigheden maar tussen de 0 en 4 keer per jaar.

Ik ken alle gorilla's die in de door mij bezochte dierentuinen wonen bij naam. Van velen ken ik dan ook nog leeftijden en/of geboortedata uit mijn hoofd. Een vaste bezoekster in Burgers' zei eens "Sommige mensen hebben een talenknobbel; jij hebt een gorillaknobbel"

Mijn liefde voor gorilla's gaat zo 'ver' dat ik omgeven ben door gorilla's

Voor mijn mobiel heb ik al jaren een hoesje met zelfgemaakte foto's van gorilla's, op dit moment (sinds begin juli 2021) op de voorkant Makula (die op 21 juni '21 overleed) en op de achterkant de gorilla van wie ik het meeste houd: Amahoro. Ook voor mijn oude mobiel (die ik nog gebruik om muziek te beluisteren) heb ik een hoesje met zelfgemaakte foto's: voorkant Amahoro en achterkant Thandie. Op beide telefoons heb ik altijd een gorilla als achtergrond; het wisselt regelmatig welke dat is.

Daarnaast heb ik een 'tevreden grom' van een zilverrug als WhatsApp meldingsgeluid en een borstroffel als Messenger meldingsgeluid. Ook heb ik op de achtergrond van mijn tablet, laptop en desktop een gorilla. Na een aantal jaar gegeten te hebben met als placemat een orang oetan, heb ik sinds januari 2016 een placemat met een gorilla (Bitono uit Ouwehands, waar ik de placemat ook heb gekocht).

Na jarenlang een Rolling Stones tong als muismat, heb ik een hele tijd terug een muismat laten maken met een eigengemaakte foto van ... je raad het al gorilla's (Miliki en Kidogo met hun twee kinderen, Pepe en Bobóto.

Ik heb een muur vol hangen met gorilla's. In de loop van de tijd is die muur wel wat veranderd, het begon klein. Sinds het overlijden van Boma en Massa is het echt drastisch veranderd en hangt er veel! Sinds 9 juli 2021 ziet die muur er zo uit:

Rechtsboven mijn beeldscherm is een dodenmasker voor wie het zich afvraagt.

En dan heb ik nog diverse beeldjes. Die stonden eerst op de oude versterker van mijn vriend die je heirboven tegen 'de gorillamuur' ziet staan. Ik heb ze in 2020 verhuisd naar een oude cd-kast

Bovenop staat een 3D gorillalamp en het lijstje met de rode achtergrond is een pluk haar van een zilverrug die ik van een verzorgster kreeg.

En dan komt het er waarschijnlijk ooit nog van een tatoeage van een gorilla. Nou ja, 'een gorilla' de gorilla der gorilla's! Amahoro wil ik laten vereeuwigen op mijn lichaam. Mede dankzij corona is dat er nog niet van gekomen.

Ik vind een boel andere dieren ook leuk hoor, zeker wel. Maar niet zoals de gorilla's

Na jaren extreem veel vrije tijd gehad te hebben (eerst krantenbezorger en toen postbezorger) werk ik sinds half juli 2019 drie volle dagen per week (soms vier). Dat doe ik bij Picnic, als shopper. Het betekent dus minder tijd voor mijn hobby's dan voorheen. De vrije tijd die ik heb, besteed ik goed. Het woord vervelen ken ik niet! Sterker nog: ik kom tijd te kort om aan al mijn hobby's genoeg tijd te kunnen besteden. Zelfs toen ik maar 3 dagen per week een paar uur per dag werkte kwam ik al tijd te kort.

Die hobby's zijn de navolgende.
Ik ben verslaafd aan muziek. Iets wat ik regelmatig (op hele drukke dagen) combineer met mijn dierentuinenbezoeken: lekker de mp3 speler op (zodat ik de herrie en onzin van andere bezoekers niet hoor). Ik hou van diverse muzieksoorten. Om een paar favoriete bands/artiesten te noemen: The Rolling Stones, Golden Earring, Alice Cooper, Meat Loaf, AC/DC, Ian Parker, Gov't Mule en vele vele vele meer. Favoriet is wel bluesrock en (hard)rock. Maar ik kan ook genieten van funk, reggae en sommige soorten pop. Sinds het nieuwe jaar luister ik ook verdraaid veel naar klassieke muziek. Het brengt me de rust die ik nodig heb na het nieuws van het overlijden van mijn dierbare 7 apenvrieden in Zoo Krefeld. Tot de komst van de euro ging ik ook veel naar concerten. Daarna is het een onmogelijke kostbare hobby geworden. Uitzondering zijn diverse bluesconcerten en bluesfestivals.

Verder speel ik online gezelschapsspellen op internet (www.jijbent.nl). Daarnaast speel ik ook een aantal spellen via Facebook, vooral diverse candy crush spellen en rummikub.

Lezen. Ik lees thrillers, in het Engels. Als een boek vertaald is naar het Nederlands, dan verliest het z'n kracht. Alleen van Scandinavische en natuurlijk Nederlandse auteurs lees ik in het Nederlands.